Ο κύκλος σεμιναρίων των κέντρων «Δια…λόγου τέχνη» σε συνεργασία με το «Διάδρασις» ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία με το σεμινάριο «Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Στις 11 Νοεμβρίου έλαβε χώρα το 2ο σεμινάριο με «Αρθρωτική φωνολογική διαταραχή και ήρθε η ώρα για το 3ο κατά σειρά σεμινάριο με θέμα την «Δυσπραξία».

H αναπτυξιακή διαταραχή συντονισμού (αναφερόμενη και ως δυσπραξία) είναι η κατάσταση αυτή που σχετίζεται με τον προγραμματισμό, τον σχεδιασμό και την διεκπεραίωση διάφορων κινητικών δραστηριοτήτων και έργων.

Στις 16 Δεκεμβρίου, λοιπόν, στο υποκατάστημα των κέντρων Δια… Λόγου Τέχνη, στην οδό Μασσαλίας, θα συζητηθούν οι αναπτυξιακές διαφορές ανάμεσα στα άτομα που παρουσιάζουν Α.Δ.Σ. καθώς και οι διαφορές τόσο στον κινητικό έλεγχο του σώματος όσο στη σκέψη, στην αντίληψη και στο λόγο. Λόγω του ότι η δυσπραξία συναντάται στην παιδική αρχικά στην παιδική ηλικία, η προσέγγιση της εν λόγω δια βίου κατάστασης, αποτελεί ένα μεγάλο πεδίο έρευνας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
• Εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
• Εκπαιδευτικούς γενικής αγωγής
• Ειδικούς ψυχικής υγείας
• Λογοθεραπευτές
• Εργοθεραπευτές
• Γονείς (οι οποίοι συμμετέχουν δωρεάν εφόσον δεν έχουν συναφή επαγγελματική δραστηριότητα)
• Φοιτητές των εν λόγω επαγγελμάτων
• Κάθε ενδιαφερόμενο

Εισήγηση
Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης, Εργοθεραπευτής – Εμψύχωση Παιδαγωγικής Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού, Επόπτης Τμήματος Εργοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
Γεωργία Καδά, Λογοθεραπεύτρια, Επόπτρια Τμήματος Λογοθεραπείας των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»

Μαζί τους θα παρευρίσκονται
 Μαρία Κώστα Ζώτου, Ειδική Παιδαγωγός Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη των διεπιστημονικών κέντρων «Δια…Λόγου Τέχνη»
 Κατερίνα Καλογεροπούλου, Παιδοψυχίατρος

Να υπενθυμίσουμε ότι σε συνεργασία μάλιστα με τον οργανισμό «Διάδρασις» παρέχουμε την δυνατότητα να συμμετέχουν και γονείς ΔΩΡΕΑΝ έτσι ώστε να έχουν γνώση και οι ίδιοι για τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τους θεραπευτές και για ποια περίπτωση παιδιού.
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων για γονείς
*Η εντελώς ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή δεν ισχύει για γονείς με συναφή επαγγελματική δραστηριότητα με το αντικείμενο των σεμιναρίων
*Ρωτήστε μας για παλαιότερα σεμινάρια και την δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης

Πατήστε εδώ για το βίντεο για τον κύκλο σεμιναρίων

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων:
 21 Οκτωβρίου: Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες – Δυσλεξία
 11 Νοεμβρίου: Αρθρωτική φωνολογική διαταραχή
 16 Δεκεμβρίου: Δυσπραξία
 20 Ιανουαρίου: Δυσγραφία
 24 Φεβρουαρίου: Ειδική γλωσσική διαταραχή
 31 Μαρτίου: ΔΕΠΥ – Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας
 21 Απριλίου: ΔΑΦ – Αυτισμός
 19 Μαϊου: Νοητική υστέρηση
 23 Ιουνίου: Εργαλεία αξιολόγησης (σταθμισμένα και μη)
 17 Ιουλίου: Συγγραφή: μαθησιακής, λογοθεραπευτικής, εργοθεραπευτικής εκτίμησης

*Μετά το τέλος των σεμιναρίων χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης.
*Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 30ευρώ ανά σεμινάριο και το σύνολο των σεμιναρίων του κύκλου 250 ευρώ συνολικά. ΔΩΡΕΑΝ η συμμετοχή για γονείς. (περιορισμένος αριθμός θέσεων)
Δηλώσεις συμμετοχής: seminaria@dialogoutexni.gr
Λογαριασμοί κατάθεσης:
Εθνική: GR98 0110 1640 00001640 05555 732
Πειραιώς: GR62 0172 0480 0050 4808 6073 600
Για πληροφορίες καλέστε στο 210 5757050. Υπεύθυνες επικοινωνίας κ. Κάβουρα και κ. Παπιεμίδογλου

Γιατί στα Δια…λόγου τέχνη
Έχοντας αρκετά χρόνια εμπειρίας μέσα στις σχολικές τάξεις και έχοντας αντιμετωπίσει εκατοντάδες περιστατικά θεωρούμε ότι ο συνδυασμός θεωρίας και πράξης είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν θεραπευτή να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην βελτίωση των παιδιών. Θέλοντας λοιπόν να μεταφέρουμε την εμπειρία μας διοργανώνουμε έναν κύκλο σεμιναρίων που απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες που αφορούν στην εκπαίδευση και την βελτίωση των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιών. Όλα τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα Κυριακή και είναι 4ωρα ( 10:00 με 14:00 ) ενώ θα πραγματοποιούνται στο κέντρο Διά…λόγου Τέχνη στην Οδό Μασσαλίας 26 στο Περιστέρι.

Λίγα λόγια για το «Διάδρασις» και τα κέντρα «Διά…λόγου τέχνη»
Τα κέντρα Δια…λόγου τέχνη λειτουργούν στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Διάδρασις” που στόχο έχει την βοηθεια των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαχείρισης του διαδικτύου και του χρόνου που καταναλώνουν σε αυτό σαν πρώτη δράση. Δραστηριοποιούμαστε επίσης στα κομμάτια της ενημέρωσης των γονέων, σε θέματα bullying και διαφορετικότητας. Στόχος μας επίσης είναι η βοήθεια παιδιών που ανήκουν σε άπορες οικογένειες σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς.
Στα κέντρα Διά…λόγου τέχνη πραγματοποιούνται συνεδρίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και άλλων μέσων που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Όσον αφορά στον χώρο, στο κέντρο που βρίσκεται στην οδό Μασσαλίας υπάρχει μια σχετικά μεγάλη αίθουσα που χρησιμοποιούμε για την πραγματοποίηση συναντήσεων και σεμιναρίων και αυτός ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάποια από τις παρουσιάσεις.