Με μεγάλη επιτυχία, πολλά χαμόγελα αλλά και σημαντικούς παρευρισκομένους πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του πρώτου Σαββάτου του Μαρτίου τα εγκαίνια του 3ου διεπιστημονικού κέντρου «Δια…λόγου τέχνη» και 2ου στην περιοχή του Περιστερίου.

Λίγο μετά τις πέντε μικροί και μεγάλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται στην οδό Μασσαλίας στον αριθμό 26 με ζωγραφισμένα χαμόγελα και κρατώντας δώρα. Σκοπός να ευχηθούν καλές δουλειές και ευτυχισμένες μέρες για την έναρξη των εργασιών σε ένα ακόμα κέντρο ειδικών θεραπειών.

Μεταξύ των παρευρισκομένων και σημαντικά πρόσωπα της δημοτικής αρχής όπως ο Τάσος Θοδωράκος, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής, η κυρία Μαίρη Τσιώτα, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Στην εκδήλωση επίσης έδωσαν το παρών η κυρία Κατερίνα Τσερούλα, ο κύριος Καλλιάφας και ο κύριος Κυριακούλης, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Περιστερίου.

Μετά το τέλος του αγιασμού του χώρου, η κύρια Μαίρη Τσιώτη δήλωσε: «ο δήμος Περιστερίου είναι τυχερός που έχει ανθρώπους που μας αγκαλιάζουν με αγάπη και δέχονται αυτό που κάνουμε με μεγάλη χαρά ώστε η πόλη να είναι μια αλυσίδα, αλυσίδα ανθρώπων. Γιατί η πόλη είναι οι άνθρωποι, δεν είναι ούτε τα τούβλα, ούτε τα κτίρια, ούτε οι πλατείες. Έτσι πραγματικά εμείς σας ευχαριστούμε πολύ γιατί όπου και να πηγαίνουμε αισθανόμαστε ότι είμαστε με ανθρώπους δικούς μας και αυτό που κάνουμε το κάνουμε με κατάθεση ψυχής. Πρώτα ο δήμαρχος και μετά εμείς. Αλλά εσάς σας αξίζει κιόλας και ιδιαίτερα τα παιδιά που είναι δυο νέοι άνθρωποι και νομίζω ότι το μέλλον μιας πόλης έτσι κρίνεται. Από το πώς δρα η νεολαία της.»

Ο κύριος Θεοδωράκος με την σειρά του ανέφερε: «πραγματικά είστε παράδειγμα προς μίμηση. Σε δύσκολες εποχές γεμίζετε το κέντρο σας με κόσμο. Αυτό δεν είναι επειδή η δουλειά σας είναι πολύ ποιοτική. Επειδή την αγαπάτε, επειδή την πιστεύετε και επειδή προσπαθείτε. Σε δύσκολες εποχές αποτελείτε ένα παράδειγμα» Συνέχισε μάλιστα τονίζοντας επίσης ότι ο δήμος του Περιστερίου είναι οι άνθρωποί του.

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος του «Δια…λόγου τέχνη» τόνισε την μεγάλη σημασία της βοήθειας του δήμου προς πρόσωπα τα οποία είχαν ανάγκη χωρίς αυτό να συνοδεύεται από δημοσιότητα.

Ακολούθησε φαγητό και πολύ παιχνίδι για τα παιδιά που βρέθηκαν στο κέντρο με την Ντορίνα και τα παιχνίδια της. Δείτε εδώ το βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση των εγκαινίων